À la carte - Menyer

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.

Besök våra restauranger på Hotell Erikslund för att avnjuta god mat i en härlig atmosfär. 

För företag har vi speciella affärsluncher och bra erbjudanden för större sällskap och grupper.
Varmt välkomna!

Förrätter 

  • VITLÖKSBRÖD 89:- serveras med nygräddat vitlöksbröd och mild aiolidipp

  • SCAMPI FRITTI 149:- Smörfrästa räkor, chili och vitlök. Serveras med nybakat vitlöksbröd

  • INSALATA CAPRESE 139:- marinerade tomater, skivad mozzarella, basilika och ringlad olivolja. Serveras med bröd

  • MARINERADE OLIVER 99:- serveras med brieost på rostad toast

Varmrätter 

  • CAESEARSALLAD 199:- med svensk kyckling eller pannoumi, frasiga krutonger, bacon, caesardressing, parmesan och romansallad

  • HÖGREVSBURAGRE 255:- på svenskt kött alt. pannoumi med rostad lök, BBQ-sås, varmrökt fläsk, coleslaw, cheddar, karamelliserad lök, lökringar och Steakhouse pommes

  • SCHNITZEL 245:- med ärtor, vår egen bearnaisesås, ansjovis, kapris och pommes frites

  • FISH `N CHIPS 195:- med picklesås, smashed ärtor och rostade primörer

  • SMÖRSTEKT LAXFILÈ 269:- med bakad savoykål, brynt citron och dillsmör, toppas med riven pepparrot som serveras med potatis från Bjäre

  • KALVINNERFILÈ 345:- med rostade primörer, palsternackscréme, syrlig rödvinssky och potatiskaka

  • BJÄREKYCKLING 235:- med svamprisotto, smörfrästa primörer, gremolata och riven parmesan

  • SVAMPRISOTTO 199:- med rostad spetskål, smörfrästa primörer, gremolata och riven parmesan

Desserter 

  • KLASSISK crème brûlée 99:- Len vaniljdessert med krämig vaniljfyllning och knäckig yta

  • PIZZA DI NUTELLA 119:- Nygräddad pizzabotten toppad med nutella, vaniljsocker och färska bär

  • HEMGJORD VANILJGLASS 119:- med äppelkompott och rostad kardemummacrunch

Pizza 

  • MARGARITA 169:- tomatsås, basilika och mozzarella

  • PEPERONI 179:- tomatsås, peperoni och mozzarella

  • CAPRICCIOSA 179:- tomatsås, serranoskinka, skogschampinjoner, basilika och riven parmensan

  • ENRICO 189:- tomatsås, kallrökt skinka, ruccola, parmesan, soltorkade tomater och pesto

  • BURRATA 209:- tomatsås, färska tomater, pesto och burrata

Barnmeny

  • HAMBURGERTALLRIK 99:- 90 g med bröd, sallad, tomat, gurka och pommes

  • KÖTTBULLAR 99:- med gräddsås, lingon och potatismos

  • GLASS 59:- 2 kulor vaniljglass med chokladsås 59:-

Vår vinlista 

Röda viner 

Hardy’s Bankside Shiraz (South Australia, Australien)
Druva; Shiraz

Ett medelfylligt vin med generös smak av svarta vinbär, björnbär och toner av kryddnejlika, kanel, muskotnöt. Vinet har Shirazdruvans druvtypiska karaktärer av svart peppar och hint av rök med en tydlig taninstruktur som balaneras av vinets rika och komplexa fruktsötma.

 

Dauphins Réserve Intense (Côtes du Rhone Villages, Frankrike)
Druva; Grenache, Syrah och Mourvèdre
Paletten är fylld med mörk frukt, svartpeppar, fat, örter och har en lång finish.

Cépages Pinot Noir (Pays d’Oc, Frankrike)
Druva; Pino Noir
Balanserad smak med inslag av röda bär så som hallon och körsbär och örter.


Ramón Bilbao Edición Limitada (Rioja, Spanien)
Druva; Tempranillo
Stor och fyllig smak med balanserad fruktsyra. Vinet har toner av solmogna björnbär,
plommon, choklad, tobak och kryddnejlika. Eftersmaken är lång och ihållande.

 

La Celia Reserva Malbec (Uco Valley, Argentina)

Druva; Malbec och Cabernet Sauvignon
La Celia Reserva Malbec har en generöst och kraftfull smak med karaktärer
av mogen frukt så som körsbär, hallon, plommon och blåbär.
Tonerna av fat är väl balanserade med den lena tanninstrukturen. Eftersmaken är lång.

 

Rio Albo Valpolicella (Valpolicella, Italien)

Druva; Corvina, Rondinella och Corvinone
Fruktigt och mjukt vin med smak av körsbär, björnbär och svartpeppar.

 

Château d’Armailhac 2010 (Pauillac, Bordeaux Frankrike)

Druva; Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot
Kraftigt vin med inslag av mörka bär, framförallt körsbär. Vinet har även en rostad ekfats karaktär samt runda tanniner. Elegant, lång finish. Doften är en komplex och intensiv doft av vanilj och mogna fruktaromer.

Vita viner 

Hardy’s Bankside Chardonnay (South Australia, Australien)
Druva; Chardonnay
Vinet är medelfylligt och har en mycket fruktig smak av äpplen, passionsfrukt,
melon, ananas samt persika som balanseras av hög syra och generösa
citrustoner av grapefrukt och lime. Vinet har även toner av rostad ek och vanilj.


Les Dauphins IGP Méditerranée Blanc (Méditerranée, Frankrike)
Druvor; Grenache Blanc och Viognier
Vinet har en frisk och fruktig smak med tydliga toner av citrus, gula päron, örter, mineral och vita blommor.


Ramón Bilbao Verdejo (Rueda, Spanien)
Druva; Verdejo
Ett torrt, fräscht och aromatiskt vin med inslag av päron, lime, jasmin, färsk citrus och örter. Eftersmaken är frisk och uppiggande.


Pflüger Riesling QbA Kabinett (Pfalz, Tyskland)
Druva; Riesling
Vinet är torrt med hög syra tillsammans med en hint restsötma. Vinet är mycket druvtypisk med karaktärer av citrus, gröna äpplen, päron och mineral.

Mousserande vin

Romio Prosecco (Italien, DOC Prosecco)
Druva; 100% Glera
Frisk, ungdomlig fruktig smak med toner av lime och grönt äpple och med en elegant mousse.

Rosé vin

Husets rosé