À la carte - Menyer

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.

Besök våra restauranger på Hotell Erikslund för att avnjuta god mat i en härlig atmosfär. 

För företag har vi speciella affärsluncher och bra erbjudanden för större sällskap och grupper.
Varmt välkomna!

Förrätter 

  • VITLÖKSBRÖD 89:- serveras med mild aiolidipp

  • TOAST SKAGEN 169:- Skagenröra på danskt rågbröd med picklad rödlök, citron och stenbitsrom. Serveras med en marinerad sallad

  • GRATINERAD CHÈVREOST 139:- på bädd av äpple och ruccola som toppas med rostade valnötter, lokal honung och krispiga Serrano chips

  • VÄSTERBOTTENPAJ 159:- med hackad rödlök, färsk dill och stenbitsrom. Toppad med en klick dilldipp

Varmrätter 

  • CAESEARSALLAD 209:- med svensk kyckling eller pannoumi, frasiga krutonger, bacon, caesardressing, parmesan och romansallad

  • HÖGREVSBURAGRE 255:- på svenskt kött alt. pannoumi med rostad lök, BBQ-sås, varmrökt fläsk, coleslaw, cheddar, karamelliserad lök, lökringar och Steakhouse pommes

  • SCHNITZEL 245:- med ärtor, vår egen bearnaisesås, ansjovis, kapris och pommes frites

  • PLANKSTEK NATTBAKAD FLÄSKSIDA 245:- rostade primörer, bearnaisesås och vitlöksgratinerade tomater

  • FÄRSK OSTFYLLD RAVIOLI 229:- med krämig tomat- och basilikasås och riven parmesanost

  • UGNSBAKAD TORSK 295:- med klassisk hollandaise, lätt blancherad grön sparris och färskpotatis med smör och dill

  • BJÄREKYCKLING 235:- med potatiskaka med grädde och lök, säsongens grönsaker samt en len vitvinssås med rostad vitlök

  • MÖRAD RYGGBIFF 355:- med ugnsbakade tomater, rostad sparris, säsongens primörer samt Café de Paris-smör, sky och pommes frites

Desserter 

  • PANNA COTTA 139:- Len panna cotta på vit choklad, färska jordgubbar, rabarberkompott och mandelsmul

  • CITRONPAJ 129:- Syrlig citronkräm på smörig mördegsbotten, toppad med citronskal och mynta

  • VANILJGLASS 119:- med varm blåbärskompott och kolacrunch

Pizza 

  • MARGARITA 169:- tomatsås, basilika och mozzarella

  • PEPERONI 179:- tomatsås, peperoni och mozzarella

  • CAPRICCIOSA 179:- tomatsås, serranoskinka, skogschampinjoner, basilika och riven parmensan

  • ENRICO 189:- tomatsås, kallrökt skinka, ruccola, parmesan, soltorkade tomater och pesto

  • BURRATA 209:- tomatsås, färska tomater, pesto och burrata

Barnmeny

  • HAMBURGERTALLRIK 99:- 90 g med bröd, sallad, tomat, gurka och pommes

  • KÖTTBULLAR 99:- med gräddsås, lingon och potatismos

  • GLASS 59:- 2 kulor vaniljglass med chokladsås 59:-

Smått & Gott

  • POMMES MED CHEDDAR 79:- Serveras med persilja och lök

  • HOTWINGS 89:- Kycklingvingar vända i BBQ-glaze och serveras med BBQ-sås

  • SNACKSPLATE 139:- Kallrökt skinka, oliver, brieost, ölkorv och fikonmarmelad. Serveras med focaccia

  • RÄKSMÖRGÅS 169:- generös räkmacka med ägg, majonnäs, sallad och citron på rågbröd

Vår vinlista 

Röda viner 

Hardy’s Bankside Shiraz (South Australia, Australien)
Druva; Shiraz

Ett medelfylligt vin med generös smak av svarta vinbär, björnbär och toner av kryddnejlika, kanel, muskotnöt. Vinet har Shirazdruvans druvtypiska karaktärer av svart peppar och hint av rök med en tydlig taninstruktur som balaneras av vinets rika och komplexa fruktsötma.

 

Dauphins Réserve Intense (Côtes du Rhone Villages, Frankrike)
Druva; Grenache, Syrah och Mourvèdre
Paletten är fylld med mörk frukt, svartpeppar, fat, örter och har en lång finish.

Cépages Pinot Noir (Pays d’Oc, Frankrike)
Druva; Pino Noir
Balanserad smak med inslag av röda bär så som hallon och körsbär och örter.


Ramón Bilbao Edición Limitada (Rioja, Spanien)
Druva; Tempranillo
Stor och fyllig smak med balanserad fruktsyra. Vinet har toner av solmogna björnbär,
plommon, choklad, tobak och kryddnejlika. Eftersmaken är lång och ihållande.

 

La Celia Reserva Malbec (Uco Valley, Argentina)

Druva; Malbec och Cabernet Sauvignon
La Celia Reserva Malbec har en generöst och kraftfull smak med karaktärer
av mogen frukt så som körsbär, hallon, plommon och blåbär.
Tonerna av fat är väl balanserade med den lena tanninstrukturen. Eftersmaken är lång.

 

Rio Albo Valpolicella (Valpolicella, Italien)

Druva; Corvina, Rondinella och Corvinone
Fruktigt och mjukt vin med smak av körsbär, björnbär och svartpeppar.

 

Château d’Armailhac 2010 (Pauillac, Bordeaux Frankrike)

Druva; Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot
Kraftigt vin med inslag av mörka bär, framförallt körsbär. Vinet har även en rostad ekfats karaktär samt runda tanniner. Elegant, lång finish. Doften är en komplex och intensiv doft av vanilj och mogna fruktaromer.

Vita viner 

Hardy’s Bankside Chardonnay (South Australia, Australien)
Druva; Chardonnay
Vinet är medelfylligt och har en mycket fruktig smak av äpplen, passionsfrukt,
melon, ananas samt persika som balanseras av hög syra och generösa
citrustoner av grapefrukt och lime. Vinet har även toner av rostad ek och vanilj.


Les Dauphins IGP Méditerranée Blanc (Méditerranée, Frankrike)
Druvor; Grenache Blanc och Viognier
Vinet har en frisk och fruktig smak med tydliga toner av citrus, gula päron, örter, mineral och vita blommor.


Ramón Bilbao Verdejo (Rueda, Spanien)
Druva; Verdejo
Ett torrt, fräscht och aromatiskt vin med inslag av päron, lime, jasmin, färsk citrus och örter. Eftersmaken är frisk och uppiggande.


Pflüger Riesling QbA Kabinett (Pfalz, Tyskland)
Druva; Riesling
Vinet är torrt med hög syra tillsammans med en hint restsötma. Vinet är mycket druvtypisk med karaktärer av citrus, gröna äpplen, päron och mineral.

Mousserande vin

Romio Prosecco (Italien, DOC Prosecco)
Druva; 100% Glera
Frisk, ungdomlig fruktig smak med toner av lime och grönt äpple och med en elegant mousse.

Rosé vin

Les Dauphins Rosé, (Frankrike, Rhônedalen)

Druva: Grenache, Syrah

I gommen är texturen i detta lättfotade rosévin underbart krispig. I avslutningen imponerar detta ungdomliga rosévin.